دوره 2، شماره 7 - ( 9-1397 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 176-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

malekmohamadi M, najafifard M. Prioritizing Effective Factors in the Making Ethical Organizations by Using Combined Method of Interpretative Structural Modeling (ISM) and Principal Component Analysis (PCA). Journal title 2018; 2 (7) :155-176
ملک محمدی مهرداد، نجفی فرد مژگان. اولویت بندی عوامل موثر در اخلاقی سازی سازمان ها توسط روش ترکیبی مدلسازی ساختاری تفسیری(ISM) و آنالیز مولفه اصلی (PCA) . عنوان نشریه. 1397; 2 (7) :155-176

بین المللی امام خمینی (ره)
امروزه سازمان ها رعایت اصول اخلاقی در محیط کسب و کار را بعنوان یک مزیت دانسته و درصدد تقویت آن می باشند و این مستلزم شناختی درست ،  همه جانبه و تعاملی هم افزا در عوامل موثر در محیط درونی و بیرونی سازمان است که منجر به تحقق حقوق ذی نفعان سازمان می شود. هدف این مقاله اولویت بندی عوامل موثر در شکل گیری اخلاق حرفه ای در سازمان ها می باشد که در قالب مدلی سلسله مراتبی بر اساس روش مدلسازی ساختاری تفسیری(ISM) و آنالیز مولفه اصلی (PCA) انجام شده است. بدین منظور از 88  نفر از خبرگان و اساتید دانشگاه  بر اساس روش پیمایشی بعنوان جامعه آماری، در مورد عوامل مرتبط بصورت پرسشنامه نظرخواهی شد. با تجزیه و تحلیل های انجام شده مشخص گردید که مهمترین عوامل در یک سازمان اخلاقی؛  فرهنگ سازمانی ، محیط سازمان و نحوه ادراک کارکنان می باشد که توسط عوامل سبک مدیران و زیر ساخت های اخلاقی تقویت می شود. بهره گیری از روش پیشنهادی فوق، باعث اندیشیدن بصورت معکوس شده بطوریکه می توان وضعیت موجود را بطور صریح به عوامل جزئی آن نسبت داد.
دریافت: 1396/6/11 | پذیرش: 1397/7/11 | انتشار: 1397/9/12