دوره 3، شماره 10 - ( 9-1400 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 184-154 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


سازمان ملی استاندارد ایران
چکیده:   (2361 مشاهده)
بهره وری به عنوان یک فلسفه و یک دیدگاه مبتنی بر استراتژی بهبود، مهمترین هدف سازمان را تشکیل    می دهد که می تواند همچون زنجیری، فعالیت های کلیه آحاد جامعه را در برگیرد. بهبود بهره وری یک تفکر و جهان بینی است مبتنی بر بالا بردن توان آفرینش و قدرت خلق و میزان استعداد تطبیق و تلفیق جامعه و سازمانها با تحولات جهان. فلسفه بهبود بهره وری در سازمانها موجب می شود منابع انسانی بهتر بتواند فکر کنند، بیندیشند، بیافریند، نوآوری کنند و نگرش سیستماتیک پیدا کنند. تفکری که هدف گیری آن به جای حال و گذشته، خلق و ساختن آینده است. هدف این تحقیق ارائه مقیاسی جامع جهت تحلیل و بررسی سنجش زیرساخت‌های لازم جهت ارتقاء و بهبود بهره‌وری نیروی انسانی در سازمان ملی استاندارد ایران  است.
مطالعه حاضر یک تحقیق کاربردی است که براساس مدل بهره‌وری نیروی انسانی کاندوس و دبرا صورت گرفته است. این تحقیق از نظر ماهیت و روش یک تحقیق توصیفی-پیمایشی است که برای گردآوری داده‌ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. برای بررسی روایی مقیاس از روش روایی محتوا، روایی سازه و روایی همگرا استفاده شده است. برای بررسی پایائی نیز آلفای کرونباخ و پایایی مرکب محاسبه شده است. تجزیه و تحلیل داده‌های بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری LISREL و SPSS صورت گرفته است.
 داده‌های آماری نیز از سازمان ملی استاندارد ایران گردآوری شده است.که با استفاده از دیدگاه تخصصی مدیران، اساتید و کارشناسان ،و جامعه آماری مورد نظر ، شاخص های موثر بر بهره‌وری نیروی انسانی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان داده است شاخص های  سبک مدیریت، عوامل شغلی، ویژگی سازمانی ،عوامل رفاهی کار و ویژگی‌های فردی کارکنان مهمترین شاخص های تاثیر گذار بر  بهره‌وری نیروی انسانی در سازمان می باشد.
بعد از تایید پرسشنامه ها و صحت گویه های شناسایی شده ، به بررسی وضعیت هر یک از گویه‌ها با استفاده از آزمون فریدمن پرداخته شده است  که باتوجه به نتایج حاصل از این آزمون مشخص گردید هریک از شاخص‌های سنجش بهره‌وری نیروی انسانی در سازمان ملی استاندارد ایران به نسبت سایر شاخص‌ها دارای چه اهمیتی هستند .
 
 
متن کامل [PDF 1017 kb]   (1330 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/1/25 | پذیرش: 1400/5/10 | انتشار: 1400/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.