دوره 2، شماره 7 - ( 9-1397 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 95-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Developing a recommender system for assigning projects to supervising engineers (Case study: Damghan construction engineering organization). Journal title 2018; 2 (7) :71-95
ایزدبخش حمیدرضا، حسن بیگی صدیقه. طراحی سیستم پیشنهاد دهنده ارجاع پروژه به مهندسین ناظر شاغل در سازمان نظام مهندسی (مطالعه موردی: سازمان نظام مهندسی ساختمان دامغان). عنوان نشریه. 1397; 2 (7) :71-95

دانشگاه خوارزمی
مهندسین ناظر به­عنوان مهم­ترین رکن نظارت بر ساخت و ساز کشور، نقش تعیین کننده­ای در بهبود کیفیت و افزایش ایمنی صنعت ساختمان ایفا نموده و فعالیت­های آنان در قالب سازمان نظام مهندسی ساختمان مدیریت می­شود. در حال حاضر در موارد متعددی در کشور ارجاع پروژه به مهندسین ناظر در سازمان نظام مهندسی با سیستمی ناکارآمد و به­دور از رعایت شایستگی­های حرفه­ای انجام می­شود. لذا، در این مقاله سعی شده تا سیستم پیشنهاددهنده ارجاعی مبتنی بر شایستگی­های مهندسین ناظر و اهمیت پروژه­های ساختمانی طراحی گردد. سیستم پیشنهادی شامل سه فاز است: در فاز اول ویژگی­های کلیدی مهندسین ناظر تعیین شده و مهندسین براساس این ویژگی­ها و نظر خبرگان خوشه­بندی و رتبه­بندی می­شوند. در فاز دوم پروژه­های ساختمانی برمبنای ویژگی­های ذکر شده در مقررات ملی ساختمان، تعیین امتیاز و رتبه بندی گردیده و در فاز سوم با درنظر گرفتن شایستگی­های مهندسین ناظر و امتیاز هریک از پروژه­ها، ارجاع پروژه به مهندسین ناظر انجام می­شود. به منظور پیاده­سازی این سیستم، سازمان نظام مهندسی ساختمان دامغان به عنوان جامعه آماری درنظر گرفته شده و نتایج بدست آمده با کمک خبرگان و شاخص­های مرتبط اعتبارسنجی گردید. نتایج نشان دادند که سیستم پیشنهادی در 87% موارد ارجاعات درستی را پیشنهاد داده است.

دریافت: 1396/8/2 | پذیرش: 1397/4/9 | انتشار: 1397/9/12