دوره 3، شماره 10 - ( 9-1400 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 118-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

The effect of accrual basis on the quality of public sector financial reporting in Kharazmi University case study. Journal title 2021; 3 (10) :97-118
عسکری منصور. تأثیر مبنای تعهدی بر کیفیت گزارشگری مالی بخش عمومی مطالعه موردی دانشگاه خوارزمی. عنوان نشریه. 1400; 3 (10) :97-118

دانشگاه خوارزمی
امروزه با توجه به لزوم دستیابی به اهداف و چشم­اندازی که سازمان­ها و کشورها برای خود ترسیم می­نمایند و همچنین تغییرات و دگرگونی که در محیط پدید آمده است، بکارگیری سازمانه­های اطلاعات جدید در دستیابی به اهداف بلندمدت سازمانی از جایگاه ویژه­ای برخوردار است. هدف از اجراء و پیاده سازی یک سامانه جدید گزارشگری بکارگیری فن آوری های برای بهبود کیفیت اطلاعات در سطح سازمان می باشد. گزارشگری مالی بر مبنای تعهدی و نقدی هر کدام به نوبه خود می­توانند نیازهای اطلاعاتی موسسات بخش عمومی را تأمین نمایند. هدف اصلی این پژوهش تأثیر مبنای تعهدی بر کیفیت گزارشگری مالی بخش عمومی مطالعه موردی دانشگاه خوارزمی می باشد. جامعه آماری این تحقیق کارشناسان بودجه مستقر در دانشگاه و کارکنان و کارشناسان امور مالی دانشگاه خوارزمی می باشند که تعداد آنها برابر 30 نفر می­باشند. چون جامعه آماری کوچک و در دسترس می­باشد جامعه برابر نمونه  در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه اول نشان می­دهد، اجرا و پیاده­سازی حسابداری تعهدی به صورت تواماً یعنی پاسخگویی سیاسی و شفافیت گزارشگری، پاسخگویی عمومی و شفافیت گزارشگری، پاسخگویی عملیاتی و شفافیت گزارشگری، پاسخگویی حرفه­ای و شفافیت گزارشگری و پاسخگویی اجتماعی و شفافیت گزارشگری، پاسخگویی مدیریتی و شفافیت گزارشگری، پاسخگویی مالی و شفافیت گزارشگری، موثر واقع شود. بنابراین می­توان نتیجه گرفت که اجرای سامانه حسابداری تعهدی در نظام حسابداری بخش عمومی ایران می­توان موجب افزایش شفافیت گزارشگری و ارتقای مسئولیت پاسخگویی بخش عمومی شود.
دریافت: 1399/11/25 | پذیرش: 1400/3/5 | انتشار: 1400/6/10